+387 33 720 870

INFO LINIJA 24/7

KONTEJNERSKI TRANSPORT

 

 

Dugogodišnja saradnja s brodarskim agencijama širom svijeta omogućila nam je da Vam ponudimo uslugu kontejnerskog transporta iz bilo koje luke na svijetu.
 

S ponosom ističemo saradnju sa svim većim lukama u Jugoistočnoj Evropi – lukama Konstanca, Ploče,Koper, Rijeka, Bar, Solun, Hamburg i Beograd, kao i s lukama na udaljenim destinacijama poput Kine, Tajvana, Singapura, Tajlanda, Koreje, Indije i Australije.
 

Naša razvijena mreža partnera garantuje da ćemo za Vas izraditi najpovoljniju ponudu, bilo da Vam je potrebna organizacija kontejnerskog brodskog ili kombinovanog transporta robe.Kontejnerski transport, u zavisnosti od Vaših potreba, organizujemo po principu:

•    punih kontejnerskih utovara (FCL);
•    zbirnog kontejnerskog transporta (LCL).
 

Zbirni transport robe preporučujemo klijentima kojima je potreban kontejnerski transport manjih količina robe s udaljenih destinacija, jer značajno snižava cijenu transporta, a samim tim i konačnu cijenu njihove robe. Također, ukoliko izaberete zbirni kontejnerski transport, ne postoji minimum robe koja može biti transportovana.
 

Kontejnerski transport možemo organizovati u vidu usluge po principu „od vrata do vrata“.

Naša kompanija preuzet će Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati željeznički ili drumski i avio prijevoz do dogovorene luke.
Naš tim ili naši saradnici organizovatće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Uslugu kontejnerskog transporta robe kompanije DTS ŠPED d.o.o. Sarajevo organizuje za sve vrste robe – konvencionalnu robu, rasuti teret, specijalni teret poput vangabaritnog tereta, kao i za opasne terete.
 

U najkraćem mogućem roku za svoje klijente obavljamo i sve usluge koje prate kontejnerski transport:

•    obezbjeđivanje svih vrsta kontejnera;
•    pakovanje i priprema robe za uslove transporta;
•    prijevoz do ukrcajne luke i prijevoz od iskrcajne luke do željene destinacije;
•    ukrcavanje/iskrcavanje robe;
•    priprema neophodnih dozvola i dokumentacije;
•    obavljanje carinske procedure i svih špediterskih radnji;
•    praćenje pošiljki tokom transporta;
•    obavještavanje klijenta o robi tokom transporta i vremenu dospijeća robe.
 


Vaš zahtjev za ponudu kontejnerskog transporta i eventualna pitanja možete poslati na info@dts-sped.ba.

 


ŠPEDICIJA

Špedicija je specijalizovana privredna djelatnost koja se bavi fizičkim prometom roba i poslovima koji su s njima u vezi. Špedicija se kao aktivnost može opisati kao skup specifičnih funkcija, poslova, operacija, vještina i pravila koja djelotvorno omogućuju otpremu, dopremu i prijevoz materijalnih dobara svim prijevoznim sredstvima, svim prijevoznim putevima, u konvencionalnom, kombiniranom i multimodalnom transportu.

TRANSPORT

Efikasnost i vrhunski kvalitet usluge upravo su ono što kompaniju DTS ŠPED d.o.o. Sarajevo čini liderom u oblasti transporta robe.
Naša razvijena mreža partnera garantuje da ćemo za Vas izraditi najpovoljniju ponudu, bilo da Vam je potreban cestovni, avio, brodski, kontejnerski, međunarodni ili prijevoz ADR robe.
Nudimo profesionalan istovar i utovar svih vrsta robe, bez obzira na gabarit.

SKLADIŠTE I MANIPULACIJA

Provoz robe u užem smislu ili tranzit robe su aktivnosti gdje špediter u pravilu obavlja sve one brojne zadatke koje i inače obavlja u organizaciji dopreme (uvozne) i otpremne (izvozne) robe brodovima i kontinentalnim vozilima. 

 

NAŠE ISKUSTVO I TRADICIJA VAŠA SU SIGURNOST

DTS ŠPED d.o.o. Sarajevo, međunarodna špedicija, unutarnja i vanjska trgovina, posluje na području Bosne i Hercegovine čitav niz godina. Zahvaljujući tradiciji, iskustvu te stručnom i korektnom odnosu u poslovanju, postali smo jedan od vodećih špeditera u BiH.

Naše stručno osoblje te razvijena mreža lokalnih i inozemnih suradnika, garancija je za najkvalitetnija rješenja u području transporta, skladištenja i distribucije, te carinjenja robe.